Corja Kuiken psycholoog

Kernactiviteit

Cliënten begeleiden bij stress gerelateerde klachten

Stress kan je leven beheersen
Stress kan van grote invloed zijn op je leven. Je raakt uit balans en is er geen evenwicht meer in wat er van je gevraagd wordt en wat je aankunt. Als stress langer aanhoudt kan dit leiden tot lichamelijke of psychische klachten. Dan wordt het tijd om ermee aan de slag te gaan.

Hulp vragen kan nodig zijn
In veel gevallen is het goed om hulp te vragen. Iemand die weet wat er met je gebeurt en iemand die je de juiste vragen weet te stellen. Iemand met ervaring in het begeleiden van mensen met stress.

Na de diagnose kanker staat je wereld op zijn kop
Na de diagnose kanker krijg je meer voor je kiezen dan ‘alleen’ het ziekteproces.

kernactiviteitenVeel mensen voelen verdriet, boosheid, angst, chaos, ongeloof, machteloosheid, ….Je sociale omgeving reageert op de diagnose. Mensen bekijken je anders of lopen voor je weg. Ook op je werk verandert er een en ander. Mogelijk ontstaan er financiële problemen. Dan kan het nodig zijn om hulp te vragen.

Samen aan de slag
Ik kan u de hulp bieden. Samen bespreken we waar u zich zorgen over maakt, wat u verdriet doet en hoe u zou willen dat het was, gegeven de situatie.
Samen gaan we ontdekken wat uw kwaliteiten en mogelijkheden zijn om met de situatie om te gaan. We gaan op zoek naar wat u aankunt en wat energie kost, wat u prettig vindt, wat bij u past.
Ook hebben we aandacht voor uw naasten en eventuele kinderen. Hoe reageren zij op uw ziekte-of genezingsproces, hoe reageert u op hen, hoe kan dat op een meer ontspannen en prettige manier, wat is daarvoor nodig? We gaan ermee aan de slag.