Corja Kuiken psycholoog

Mindfulness Aandachttraining

‘Mindfulness beoogt een innerlijke balans te vormen, die je helpt het leven te benaderen met een grotere stabiliteit, begrip en wijsheid’ Jon Kabat Zinn.

Met Mindfulness leert u om op een directe, bewuste en milde wijze aandacht te besteden aan het NU. Bewust leven en handelen vanuit directe aanwezigheid, in plaats van onbewuste, automatische impulsen en handelingen.
De mindfulness training is gericht op een hernieuwde kennismaking met wat voorhanden is IN jezelf. Het is een methode die helpt om stap voor stap eigen bronnen, levenslust en heling te ontginnen en te exploreren. Dit op een meditatieve wijze. Het helpt om vertrouwen in eigen bronnen te vergroten of te herstellen.

Tijdens de training oefent u het richten van uw aandacht op het moment. U leert bewust waarnemen en handelen, te laten zijn wat er is en dit te accepteren. Daardoor wordt u vrijer van stress, pijn, angst, piekeren en emoties.
Tijdens de training komt een groep een aantal weken bij elkaar. U leert verschillende aandacht-, meditatie- en yogatechnieken. De deelnemers wisselen ervaringen uit en bespreken hoe zij mindfulness ervaren. Thuis oefent u met behulp van cd’s, en u oefent in opmerkzaamheid in het dagelijkse leven.

Voor de training bespreek ik met u of mindfulness bij uw vraag en wensen past.

ck-web-41-kleinMindfulness training is zinvol wanneer u  wilt oefenen in het ‘hier en nu aanwezig’ zijn

  • nieuwsgierig bent naar uzelf
  • minder wilt piekeren
  • anders met gevoelens wilt omgaan
  • minder last van stress of pijn wilt hebben
  • nieuwsgierig bent naar meditatie
  • momenten van stilte wilt opzoeken in uw leven

Belangrijk voor de training is de bereidheid om tijdens de training dagelijks 3 kwartier tot een uur te oefenen.